Lego Racers


Lego racers är ett racing spel som släpptes till pc, playstation nintendo 64 och gameboy color år 1999. Spelet är skapat av lego media och high voltage software. Spelet är lite likt mario cart man racer och plockar upp powerups för att förstöra för motståndarna. På varje så kallad värld finns också en regerande mästare och målet är precis som i alla racingspel att komma först i mål kommer du etta och samtidigt slår mästaren så vinner du hans bil och även mer lego klossar du kan bygga med. När du börjar spela spelet så får du börja med att välja ett namn och skapa en karaktär. Efter du fixat detta är det dags att skapa din bil. Det finns hur mycket lego klossar som helst att välja mellan och bilen och karaktären du skapar gör du utifrån din fantasi sen är det också så att ju mer du vinner olika race ju mer lego klossar och nya bilar låser du upp. Sen är det dags för själva racet. på varje bana finns det så kallade power ups de är representerade i varsin färg. Röd, blå, gul , grön och vit. När du plockar upp dom röda klossarna så skjuter du en slags projektiler kanonkulor i detta fallet. När du plockat upp en röd kloss uppgraderar du ditt vapen med vita klossar. blå powerup är en sköld så om någon skjuter på dig så skadas du inte eller hamnar sist i racet. gula klossar är också vapen som man skjuter på motståndarna och gröna är turbo använder man vita klossar när man har en grön kloss så kan man uppgradera med vita klossar och teleportera sig in i mål eller iallafall en bit ifrån motståndarna och de är nästan en garanti att man vinner varje gång om man teleporterar sig. Världarna blir svårare ju längre man kommer på varje bana. Det finns också hemliga genvägar att hitta och upptäcka. För att man ska kunna använda vissa genvägar måste man antingen  skjuta på dom för att dom ska öppna sig medans andra är bara att köra rätt igenom. Spelet är fortfarande väldigt roligt tack vare allt du kan göra om du nångång skulle tröttna på att köra ett race mot motståndare så finns alltid multiplayer läge där du och en kompis kan möta varandra.

Spel Summering. 

Jag har spelat detta spelet när jag var liten och det är faktiskt väldigt roligt än idag. Skulle man däremot vilja köpa det så lär man nog få betala vad det är värt tyvärr. Skulle man vilja hitta det billigt nånstans så lär man nog får leta länge.

Spelet är väldigt kul och musiken i spelet är häftigt dom som gjorde detta har verkligen tänkt efter jag gillar hur häftigt alla olika världar är uppbyggda och man kan knappt tro det när man ser grafiken samt att man kan skapa karaktärer / bilar o använda sin fantasi. Spelet passar alla som gillar lego spel och mario cart. Det enda riktigt dåliga med det att ibland så kan vissar buggar uppstå när du kör ett race.

annars är det inte dåligt för att vara ett gammalt spel som håller än idag. Betyg ⅘ 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *