Min resa till hälsingland

Bildresultat för Järvsö
Bildresultat för Avholmsberget

Söndagen den 28 juli så åkte jag med mina föräldrar till deras kompisar för att hälsa på dom. Dom bor i en liten ort som heter delsbo resan upp tar 7 timmar och vi åkte E20 men vi körde dock inte hela vägen utan stannade och åt på mcdonalds o sov i skogen och fortsatte färden nästföljande dag. Dagen efter fortsatte vi åka mot gävle när vi väl var framme så åt vi lunch och handlade lite kläder samt lite blåbär och jordgubbar. När vi väl var framme i Delsbo så var det kyligt i luften vi småpratade lite kollade runt och sen åt vi grillat kött efter det satt vi mest och småpratade och åt efterrätten vi hade köpt i Gävle. Dagen efter ville mina föräldrars kompisar visa oss runt både i själva delsbo men också andra byar runt omkring. Vi besökte bland annat Avholmsberget som ligger i bjuråker där kunde man titta på utsikten och äta lunch samt köpa lite souvenirer sen besökte vi en konstutställning sen åkte vi in till Delsbo och åt lunch på en liten pizzeria. Senare på kvällen så åkte vi till järvsö som är mest känt för att artisten Lill-babs är född och begraven där. 

Vi besökte även lill-babs museet som tyvärr var stängt när vi var där så istället gick vi runt utanför och tittade sedan så fikade vi också innan vi åkte vidare till en sjö som hette ljusnan vi skulle egentligen ätit räkor där. 

Bildresultat för ljusnan

men när vi kom fram var det tomt på folk så vi kikade runt och begav oss sen till en liten by som hette ljusdal där åt jag en stark pizza och mina föräldrar åt pannbiff Efter maten så åkte vi hemåt i godan ro och kopplade av och dagen efter begav vi oss mot Mora. Första stoppet blev Orsa en liten stad som

Bildresultat för Orsa Centrum

inte var mycket att se. Det finns en rovdjurspark men vi åkte inte dit däremot såg vi skylten som ledde in mot den. Vi besökte kyrkan och åt thaimat som var väldigt underlig vi åt på plasttallrikar och med plastbestick maten var sådär. sedan begav vi oss mot Mora. När vi kom fram så gick vi direkt fram till målet för vasaloppet.

Bildresultat för Mora stad

Här står även gustav vasa statyn. sen promenerade vi längs upploppet. Sedan var det dags att besök mora kyrka här ligger konstnären anders zorn begraven tillsammans med sin hustru. Efter

Bildresultat för Anders Zorn grav

att ha sett kyrkan så åt vi glass och sedan var det dags för loppis där köpte jag mig en bakform och en tidning. Sedan promenerade vi till en annan butik där jag köpte mig en dalahäst och en mugg. Sen var dags att bege sig hemåt då valde vi att promenera längs stranden där hade dom en jätte dalahäst

Bildresultat för Dala häst Mora

och en rubiks kub staty. Sen vild campade vi den natten. Dagen efter begav vi oss mot kumla för att hälsa på mina föräldrars kompisar.

Bildresultat för Kumla stad

vi stannade dock till i örebro för att köpa fika och grejer till husbilen. Sen när vi var framme på deras lantställe så fikade vi och gick husesyn. Sedan efter en stund begav vi oss mot den lilla staden hjo. Där har dom moster elins glass cafe som rekommenderas varmt att besöka. I hjo så åt vi god kina mat. och promenerade lite innan vi begav oss hemåt. 

Bildresultat för hjo hamn

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *